Părintele Calistrat Chifan, unul dintre cei mai îndrăgiți duhovnici și predicatori din România, ne învață deseori ce rugăciuni să rostim pentru diferite probleme.
Cuvintele care se rostesc atunci când aveți o greutate, un necaz sau un păcat.
Cum alungi problemele ce se ţin lanţ
Părintele Calistrat Chifan a dezvăluit ce trebuie să facem atunci când simțim ca problemele se țin lanț și nu avem nicio scăpare.
„Spuneţi aşa: „Doamne, Tu m-ai lasat să alunec în necazul acesta, Tu ajuta-mă să ies!”. Când aveţi câte o greutate sau un necaz, nu vâ mai frământaţi până vi se sparge un vas de sânge la cap, sau vă îmbolnăviţi de stres şi luaţi tone de pastile.
Ci spuneţi aşa: „Doamne, Tu m-ai lasat să alunec în necazul acesta, Tu ajuta-mă să ies!” Şi începi cu Paraclisul Maicii Domnului, cu Acatistul Mântuitorului, cu o rugăciune la Sf. Mina şi o mai rogi pe Maica Domnului şi la Acoperământ, şi mai zici ici colo şi un Sf Spiridon, şi mai este şi Mihail şi Gavril pentru duşmani, şi ai să vezi că lucrurile rele se potolesc de la sine!
Deci tu trebuie să rămâi om integru lui Dumnezeu, să te poţi bucura de Slava Lui şi de Măreţia Lui!
Totul e în mâna lui Dumnezeu! Trebuie să demonstrăm că suntem ortodocşi concentraţi şi să nu ne transformăm în ortodocşi diluaţi! În loc să învăţăm Sf. Scriptură pe de rost, noi învăţăm tot felul de scrieri şi de nimicuri pe care le scriu oameni fără ocupaţie„, a spus Părintele Calistrat.
Nu te plânge celorlalţi!
Duhovnicul multor români a transmis şi cum ar trebui să ne poziţionăm în relaţia cu ceilalţi, în momentele grele.
„Povestindu-i altuia necazul tău nu faci altceva decât să îi dai prilej să te discute şi să râdă! Toate problemele personale pe care le avem fiecare şi pe care le-am discutat cu duhovnicul, nu cu naşa, nu cu vecina, nu cu mătuşa, nu cu prietena…
Pentru că ajungi într-o zi să spui „Vai cât am investit şi m-a trişat!”, dar nu e vina ei, e vina ta! „Vai cât suflet am pus şi m-a vândut!”… astea sunt prostii omeneşti! Tu, încrederea totală şi inima totală trebuie să i-o dai lui Dumnezeu!”, ne-a mai învăţat Părintele Calistrat.
„L-ați luat pe Dumnezeu de prost?”. Preotul Calistrat Chifan cere zeciuială din cheltuielile pentru nuntă.
dupa zeciuiala
popa asta reglementeaza folosirea imperativului
printr-o „responsabilizare” de tip soroshist,
bomboana pe coliva.