Cauta

Cum să câștigi bani în noul an. Trei moduri de a investi 10.000 de dolari

Investitorii pot paria pe obligațiuni guvernamentale, acțiuni de dividende și pe piața Chinei

Nu există niciun dubiu cu privire la marele câștigător al investițiilor din 2023: cei șapte magnifici – Apple, Microsoft, Alphabet, Amazon, Nvidia, Meta,  Tesla – au reprezentat 28% din indicele S&P 500, cea mai mare concentrare din ultimii 50 de ani.

O pot face din nou în 2024? Analiștii îndeamnă la prudență. În schimb, oricine dorește să investească 10.000 de dolari în primul trimestru ar putea lua în considerare următoarele trei opțiuni.

Obligațiuni

Obligațiunile guvernamentale și corporative s-au prăbușit în 2022, au fost volatile în cea mai mare parte a anului 2023, iar analiștii consideră că oferă una dintre cele mai interesante oportunități din 2024.

Obligațiunile plătesc o rată fixă a dobânzii. Nimeni nu și-a dorit acest lucru atunci când inflația a luat avânt și băncile centrale au majorat ratele lună de lună. De aici și prăbușirea prețurilor.

Se pare că ratele dobânzilor au atins vârful și ar trebui să scadă, iar Rezerva Federală a SUA sugerează că ar putea reduce ratele de cel puțin trei ori în cursul anului 2024 (piețele pariază pe până la șase reduceri).

Dintr-o dată, blocarea într-o rată fixă a dobânzii este atractivă, iar Clay Erwin, șeful global al vânzărilor și tranzacțiilor de investiții la JP Morgan Private Bank, spune că investitorii ar trebui să profite de această schimbare

Având în vedere că economia globală se așteaptă să încetinească, venitul fix este acum una dintre clasele de active cel mai bine poziționate, potrivit lui Matt Nest, expert financiar la  State Street Global Advisors.

Majoritatea investitorilor privați vor prefera o gamă largă de obligațiuni prin intermediul unui fond tranzacționat la bursă (ETF) cu costuri reduse, relatează The National.

iShares Core US Aggregate Bond UCITS ETF are un randament la scadență de 4,78% și percepe un comision de 0,25% pe an.

Vanguard USD Treasury Bond UCITS ETF are un randament până la scadență de 4,6% și un comision de 0,07%.Prețurile obligațiunilor cresc atunci când randamentele scad, astfel încât investitorii pot obține și o creștere de capital.

Acțiuni de dividende din Marea Britanie

Jason Hollands, director general al Evelyn Partners, îndeamnă să se evite acțiunile din domeniul tehnologiei din SUA pe fondul „evaluărilor în creștere” și să se orienteze către „acțiunile britanice neîndrăgite”.

Aceste acțiuni se tranzacționează în prezent la un preț de 10,2 ori mai mare decât câștigurile prognozate. „Aceasta este o reducere masivă față de acțiunile globale, care sunt de 16,9 ori mai mari decât câștigurile”, subliniază Hollands.

Simon Gergel, managerul fondului de investiții The Merchants Trust, a declarat  că acțiunile din Marea Britanie se tranzacționează aproape de minimele din ultimii 20 de ani, oferind investitorilor „oportunități fantastice de a cumpăra afaceri puternice, expuse la nivel global, bine finanțate din evaluări foarte modeste”.

Marea Britanie are încă o atracție. Acțiunile FTSE 100 plătesc unele dintre cele mai atractive dividende din lume, cu o duzină de acțiuni cu un randament de 6% sau mai mult.

Asigurătorul Phoenix Group Holdings are 9,72%, managerul de active Legal & General Group are 7,74%, iar constructorul Taylor Wimpey 6,47%.

China

În condițiile în care evaluările acțiunilor chinezești se tranzacționează la minimele ultimilor 20 de ani, acum ar putea fi un moment bun pentru investitori, a precizat Joseph Hill, analist senior la Hargreaves Lansdown.

Investitorii ar putea paria pe termen lung pe o redresare a economiei Chinei investind într-un ETF, cum ar fi Invesco Golden Dragon China ETF, SPDR S&P China ETF sau iShares MSCI China, sau un ETF mai larg pentru piețele emergente.

Ultimele stiri

  • Un avion de la Aeroclubul Caransebeș a aterizat forțat. Cine se afla la bord/Decizia salvatoare a pilotului
  • S-a întâmplat în Prahova! Două femei, rănite de o mașină în timp ce se aflau într-un magazin
  • Cât au ajuns să coste cireșele în piețe. „Mai bine investim în aur”
  • ANM anunță vreme deosebit de rece. Cod galben de vânt în mai multe județe/Unde vor fi ninsori
  • Gates vs Musk: filantropie sau putere?
  • Mindfulness în școli: Antrenamentul emoțional care lipsea din educație
  • Trump lovește neașteptat – vrea taxe mai mari pentru bogați
  • UPDATE. CCR a validat primul tur al alegerilor prezidențiale
  • Ce fel de PAPĂ va fi Leon al XIV-lea? Trei indicii importante pe care le-a oferit noul Suveran Pontif în prima sa apariţie publică – FOTO/VIDEO
  • George Simion, întrebat dacă va ajuta Ucraina în calitate de președinte: România nu va mai da niciun leu pentru o altă ţară, ci se va concentra pe propria populaţie
  • Exit mobile version