Deja este clar că nici măcar viitorul ”ciocan” electoral nu le va putea scoate din cap politicienilor români ”reziliența”! Reziliența aia care nici măcar nu prea au bine habar ce înseamnă cu adevărat, dar pe care o ”molfăie” în gură de fiecare dată atunci când vorbesc de sport, vreme, educație, economie sau absolut orice altceva…
Debila clasă politică românească trăind încă și acum cu percepția că, dacă o țin ”langa” cu ”reziliența” impusă de la Bruxelles în programul PNRR vor fi mângâiați pe cap și considerați ”mai buni europeni”…
Iar dacă de la politicieni oricum nu aveam prea mari așteptări că vor reuși să își lărgească și ei orizonturile de cunoaștere, cu totul altfel stau lucrurile cu diplomații români. Cei care însă, de la chiar tribuna Ministerului Afacerilor Externe, au ajuns să delireze mai ceva decât politicienii pe care de altfel îi batjocoresc în taină…

”S-au consultat cu noi”… Pe bune?
Iar pentru a înțelege cel mai bine ”next level” de paranoia la care a ajuns Ministerul Afacerilor Externe este suficient să redăm comunicatul oficial care ar fi de râs, dacă nu ar fi de plâns…
”România a susținut constant, consecvent și proactiv întărirea angajamentului american la Marea Neagră, ca parte a unui efort coordonat euro – atlantic și al partenerilor care au aceeași abordare, pentru asigurarea securității, rezilienței și prosperității regiunii.
MAE salută adoptarea de către Senatul Statelor Unite ale Americii, la 27 iulie, a legii privind autorizarea bugetului Apărării (National Defense Authorization Act/NDAA) care includea și proiectul de lege Black Sea Security Act, printr-un amendament introdus de senatorii Jeanne Shaheen și Mitt Romney.
Votul Senatului SUA reprezintă un nou semnal privind sprijinul puternic, bipartizan, de care securitatea Mării Negre, ca regiune de importanță strategică pentru comunitatea euro-atlantică, se bucură la nivelul Congresului.
Acest semnal se alătură deciziilor importante, de conturare a unui cadru strategic de abordare a regiunii Mării Negre de către Administrația SUA, inclusiv în urma dialogului și consultării apropiate cu România”.

Deci, Senatul SUA ar fi adoptat mărirea bugetului american de Apărare de-abia după ce s-a consultat cu România!!! No comment…