AcasăDIVERSE„2045": jocul care simulează o invazie chineză a Taiwanului

„2045″: jocul care simulează o invazie chineză a Taiwanului

Lansat luna trecută, „2045” este un joc de strategie militară cu sumă zero, fiecare pentru sine, care îi pune pe participanți în fața unui atac chinez simulat peste 20 de ani

Pentru a împiedica forțele Chinei  să preia Taiwanul, Ruth Zhong alege varianta nucleară: jucătoarea aruncă o bombă atomică asupra capitalei Taipei, un sacrificiu menit să asigure libertatea insulei și propria sa victorie.

Lansat luna trecută, „2045” este un joc de strategie militară cu sumă zero, fiecare pentru sine, care îi pune pe participanți în fața unui atac chinez simulat peste 20 de ani, notează AFP.  Pe scenă, viitorul Taiwanului depinde de opțiunile lor strategice. În lumea reală, arhipelagul este sub amenințarea constantă a invaziei Chinei.

„Cel mai interesant lucru la acest joc este că trebuie să iei decizii în permanență cu privire la o situație în schimbare, iar aceste alegeri pot schimba întreaga istorie a Taiwanului într-o clipă”, a declarat Ruth Zhong, 36 de ani, care joacă împreună cu prietenii. „Am simțit că bomba nucleară a fost o acțiune necesară pentru a asigura supraviețuirea insulei”.

Jocul, produs de editorul taiwanez Mizo Games, imaginează primele zece zile ale unei invazii chineze, înainte de sosirea forțelor aliate.

Potrivit lui Chang Shao-Lian, fondatorul Mizo Games, „2045” este diferit de jocul de război anterior, care cerea jucătorilor să coopereze pentru a câștiga.„Am decis să ne îndepărtăm de romantism și să creăm un joc înrădăcinat în realism”, spune el.

Mizo Games a strâns patru milioane de dolari taiwanezi (122160 USD) prin intermediul unui concurs online pentru a produce „2045”, cu promisiunea că va fi cât mai aproape de realitate.

În demersul lor, creatorii au consultat o serie de experți, inclusiv militari, analiști politici și specialiști în securitate națională, elaborând în același timp hărți bazate pe exercițiile armatei chineze care au avut loc în realitate.

Au studiat atacuri reale pentru a consolida credibilitatea tehnică a scenariilor lor, inclusiv bombardarea celei mai înalte clădiri din Taiwan, turnul Taipei 101.

„Am rafinat constant detaliile, amploarea pagubelor, intensitatea exploziei, efectele de lumină și prezența avioanelor în fundal”, subliniază designerul vizual Lai Boyea.

În ultimii ani, China și-a intensificat presiunea asupra Taiwanului prin desfășurarea a tot mai multe avioane de luptă și nave de război în jurul insulei principale. De asemenea, a desfășurat exerciții militare majore, simulând un atac sau blocarea teritoriului.

În decembrie, președinția taiwaneză a organizat prima sa simulare de masă a operațiunilor militare chineze în regiune.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
130 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger