Cauta

65% dintre cadrele medicale își cumpără singure măști de protecție

Medicii și asistentele își cumpără singuri măști de protecție, având în vedere că în multe spitale din țară deficitul de echipament de protecție este încă la cote foarte înalte. Un sondaj făcut de Solidaritatea Sanitară în rândul cadrelor medicale arată că situația în spitale este și acum dezastruoasă.

Ultimul studiu privind situația actuală a salariaților din sănătate aflați în lupta împotriva Covid-19, făcut de Federația Solidaritatea Sanitară, a scos la iveală lucruri grave care se petrec în sistem, după o lună de la declararea stării de urgență. Cele mai mari probleme semnalate de angajații din sistemul sanitar vizează lipsurile  în ceea ce privește echipamentul individual de protecție, care se adaugă deficiențelor de informare/formare și organizare și absenței procedurilor și a dialogului. Potrivit studiului, 19% dintre respondenți au indicat că ar trata pacienți COVID 19, asumându-și riscurile, dacă ar fi puși în situația de a nu avea echipamentele individuale de protecție necesare; 61% au indicat că nu ar face acest lucru, iar 20% au indicat alte variante. Dacă ar fi contaminați  SARS-CoV-2 fără a avea simptome severe, 26% dintre respondenți ar lucra în continuare, 21% au indicat că nu știu, în timp ce 53% dintre respondenți au indicat că nu ar lucra. 15% au declarat că lucrează în secții care tratează pacienți SARS-CoV-2, iar 36% au indicat că au colegi/colege care tratează pacienți infectați.

Circa 21% dintre respondenți au indicat că au colegi/colege care au fost infectați SARS-CoV-2. ”În măsura în care se poate considera că masca reprezintă un standard minim de protecție în fața SARS-CoV-2, 24% dintre respondenți au indicat că nu beneficiază de această protecție, iar ponderea salariaților care au indicat că au fost nevoiți să-și cumpere materiale de protecție a ajuns la 65%”, se arată într-un comunicat al Federației Solidaritatea Sanitară.

Medicii și asistentele nu știu dacă au Covid-19

Studiul realizat de Federația Solidaritatea Sanitară printre cadrele medicale mai arată că, în marea majoritatea cazurilor, fie nu există o strategie de acțiune specifică infecției Covid-19, implementată de compartimentul de prevenire și control al infecțiilor nosocomiale, fie salariații nu au cunoștință de existența unei asemenea strategii. ”Doar 57% dintre respondenți au indicat că nu au fost contacți ai unui pacient/persoane diagnosticate ulterior cu SARS-CoV-2, 15% indicând că au fost contacți, iar 28% afirmând că nu știu. Procentul mare al celor care nu pot indica exact dacă au fost sau nu contacți ai unui pacient infectat ar putea fi explicat de absența transparenței informațiilor”, susțin reprezentanții Federației Solidaritatea Sanitară.

Ultimele stiri

  • Recesiune mondială? Riscurile au crescut semnificativ
  • FUM ALB LA VATICAN! A fost ales PRIMUL PAPĂ AMERICAN DIN ISTORIE/VIDEO
  • Marea Britanie încearcă să se apropie de UE, dar Franța joacă dur
  • Invazia BYD. Obiectivul producătorului auto nr.1 din China
  • USR a editat Evanghelia de buzunar a mântuirii electorale
  • Marea restructurare de la Ministerul Energiei, un fâs. Se taie posturile neocupate și pleacă doi șoferi
  • Englezii, luați prin surprindere de imaginile cu Radu Drăgușin: „O veste neașteptată!”
  • Cea mai scumpă finală UCL din istorie! Cât costă biletele la Inter-PSG?
  • Liber la concesionarea apelor către străini. Se pregătesc proiecte energetice
  • Rusia și China, „prieteni de oțel”
  • Exit mobile version