Pupatul în fund a devenit sport național în America, de când Donald Trump s-a întors la Casa Albă. Ce ne spun nouă dezvăluirile din scandalul momentului, „SignalGate”, de fapt? Că principalii săi colaboratori, cei mai apropiați oameni din anturajul președintelui SUA, se întrec în a-i aduce elogii comandantului suprem. Despre asta este vorba, în realitate, nu că au „scăpat” în presă planurile de bombardare a rebelilor houthi, din Yemen.
Teoria comportamentului slugarnic s-a văzut din întrecerea șefilor de servicii de la Washington – care să-i aducă mai multe ode lui Donald Trump. Câtă dreptate are șeful în legătură cu relația America-Europa! Cât de bine face el fiindcă impune statelor NATO să crească cheltuielile pentru apărare! Cât de mult merită bombardați rebenii houthi șamd!
O adunătură de „yesmeni”
În toată povestea cu dezvăluirile făcute de publicația The Atlantic nu am citit un singur rând despre cum și-au luat în serios rolurile consilierii lui Trump. În fond, ce trebuie să facă un consilier? Cu siguranță, nu să răspundă „Yes, sir!” la orice zice șeful! Iar Trump spune și are multe idei, dar nu sunt toate neapărat bune.
Ați văzut pe undeva să fie contrazis de Mike Waltz, J.D. Vance sau Tulsi Gabbard? Nu, nici vorbă de așa ceva! Cel mai proabil, din frică, nu care cumva ca vreun coleg să-i spună/arate președintelui ce am scris eu aici, așa au gândit toți. Mai există și posibilitatea (destul de gravă) în care consilierii lui Trump chiar cred cu tărie în toate planurile administrației prezidențiale și atunci, din convingere și devotament, urmează orbește ordinele primite.
Deocamdată, Donald Trump și-a asumat foarte multe. Sau, mai bine spus, prea multe?!
Ce se va întâmpla, însă, când va veni scadența, când își va da seama că nu le poate rezolva chiar pe toate și în niciun caz la viteza și ritmul pe care el le dorește!? La acel moment, va intra în vrie și știm că aproape întotdeauna astfel de situații generează reacții impulsive. Iar slugoii din jurul lui se vor grăbi să îndeplinează ordinele, de frica sa, fără ca vreunul să mai îndrăznească a-l trage de mânecă spre a-i arăta că, de fapt, lucrurile stau cu totul și cu totul altfel.
Iată pericolul nevăzut, iar riscul este uriaș și cu implicații inclusiv asupra viitorului geopolitic al lumii! Statistica spune că foarte puțini înving ruleta rusească, iar Donald Trump pare că gonește în orb, pe contrasensul ordinii mondiale.
SignalGate, un scandal creat artificial?
În același timp, nu putem să nu ne întrebăm dacă nu cumva SignalGate este un scandal creat artificial, cu scopul de a arăta Americii și lumii întregi cât de respectat și temut este, de fapt, Donald Trump?
Într-un moment în care dezvăluirile din presa americană vorbeau despre neînțelegerile J.D. Vance – Elon Musk și chiar mai departe, unele fricțiuni între Trump și miliardarul de la SpaceX -, în presă s-au scurs o serie de dezvăluiri, totul prezentat într-o notă de naivitate politică a noii administrații de la Casa Albă.
Însă, dacă Mike Waltz și povestea grupului de comunicare creat pe rețeaua Signal, în care a fost inclus și un jurnalist, reprezintă tocmai supapa de care era nevoie pentru ca Trump și echipa lui să iasă de sub această presiune constantă exercitată de rețeaua globalistă, căreia i-a declarat pe față război total?
Cât americanii participă la concursul de pupat dosuri, europenii își fac de cap și dinamitează orice efort privind încheierea războiului din Ucraina. A anunțat Trump că s-a înțeles cu Putin asupra Mării Negre? Macron a replicat imediat cu un summit în care se discută trimiterea de trupe „de menținere a păcii”. Mai contează că aproape nicio țară din UE și/sau NATO nu vrea să-și transforme soldații carne de tun pentru mașina de război rusească? Pentru Franța, nu contează, din câte vedem. Parisul și Londra insistă să intre în Ucraina, iar zilele acestea profită de faptul că Washingtonul are alte probleme, de ordin intern.
Până se va dezmetici Trump, nu-i exclus ca America să nu mai aibă ce salva, la disperarea cu care Occidentul arată că-și dorește un conflict direct cu Federația Rusă!