După trei ani de la invazia Ucrainei, liderul de la Kremlin se trezește cu un aliat neașteptat la Washington. Donald Trump pare hotărât nu numai să pună capăt războiului în termenii lui Putin, ci și să dărâme guvernul lui Zelenski.
La 19 februarie, Trump și-a intensificat atacurile la adresa lui Zelenski, numindu-l „dictator fără alegeri” și „comediant cu succes modest”, avertizându-l că „ar face bine să se miște repede sau nu va mai avea o țară”.
Fie că știe sau nu – sau, mai probabil, pur și simplu nu-i pasă – Trump legitimează argumentul deformat al lui Putin pentru declanșarea războiului, potrivit căruia Rusia nu este agresorul, hotărât să distrugă Ucraina ca stat suveran, ci doar își apără propriile interese legitime. În această realitate paralelă, administrația Zelenski este descrisă ca un regim marionetă, care urmează ordinele Ocidentului decadent pentru a slăbi Rusia.
În Ucraina nu au avut loc alegeri de la începutul războiului, deoarece țara se află în prezent sub legea marțială, cu aproximativ 20 % din teritoriul său sub ocupație rusă și cu orașele sub bombardamente continue.
Chiar dacă Zelenski ar pierde alegerile, asta înseamnă că Statele Unite trebuie să bată palma cu Rusia? În ce scop? Păi nu se lăuda Unchiul Sam cum promovează democrația la nivel mondial, înfierând dictatorii de teapa lui Putin?
Propagandiștii Kremlinului sunt în delir. Potrivit The New Statesman, Dmitri Kiseliov, un important prezentator al televiziunii de stat, a lăudat convorbirea dintre Putin și Trump din 12 februarie drept un „tsunami devastator pentru aliații europeni ai Americii”, bucurându-se de decizia de a exclude Ucraina și Europa de la discuțiile dintre SUA și Rusia din Arabia Saudită(18 februarie).
Și nu numai: secretarul de stat american Marco Rubio a lăudat „oportunitățile incredibile” de parteneriat cu rușii, care, a insistat el, ar fi „bune pentru lume”.
În mod inevitabil, va avea loc o nouă rundă de insinuări cu privire la legăturile lui Trump cu Rusia și la întrebarea dacă el este, cumva, dator lui Putin. Expresia „Trump este un agent rus” a început să fie la modă pe X.
Dar adevărul este mai descurajant. Într-o capitulare abjectă, Trump îl admiră pur și simplu pe Putin. Vladimir Vladimirovici are de ce să fie încântat: măreața Americă îi îndeplinește cele mai nebunești vise.
„Aliat neaşteptat”.. cât de idiocrate au ajuns unele articole pe aici, prin terenul „Naţional”..
Penibilă articol, adică …corect politic!
Lumea trebuie sa se schimbe, războaiele convenționale cu tehnologie moderna (drone, roboti) consuma „carnea de tun” foarte repede, nu mai pot fi făcute .
Ucraina a avut a doua mare armata după Federația Rusă, iar după doar doi ani vor să recruteze pe cei de 18 ani.
Cat de păcătoși pot fi cei care vor sa continue războiul!
Hai Trump, sunt prea multe provocări pentru omenire!
Trebuie rezolvate !
Niste tarani…