Salariile profesorilor vor creşte şi în 2025. Conform ordinului nr. 86 din 2005 al Ministerului de Finanțe, care stă la baza reglementării datelor din lună la care se primesc salariile pentru bugetari, angajații din Educație primesc regulat salariile pe data de 14 a lunii.
În 2025 vor fi creșteri salariale pentru profesorii și angajații din Învățământ.
Legea salarizării întârzie
„În ceea ce privește partea salarială, așa cum am convenit în perioada grevei, prin Ordonanța nr. 57, până în acest moment au fost aplicate grilele de salarizare. Această ordonanță prevede pentru anul 2025 o nouă creștere salarială.
Ordonanța nr. 57 prevede că pentru anul 2024 se acordă doar jumătate din diferență, în ceea ce privește viitoarea lege a salarizării, ce întârzie să apară.
Prin urmare, Ordonanța nr. 57 obligă Guvernul să acorde sumele pentru majorări salariale în anul 2025, deci încă 20%. Încă nu avem informații dacă este vorba despre luna ianuarie sau altă lună din 2025”, a spus George Purcaru, vicepreședinte al Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), pentru ziare.com.
Se schimbă structura anului şcolar
Elevii ar putea merge la școală și sâmbăta, pentru recuperarea orelor pierdute. Ministrul Educației, Ligia Deca, anunță schimbări la început de an școlar.
Astfel, copiii şi părinţii primesc veşti proaste, pentru că o astfel de situaţia i-ar „bloca” în weekend.
Motivul este recuperarea orele pierdute în perioada Bacalaureatului 2025. Examenul este programat să înceapă pe 10 iunie 2025, cu probele scrise.
Pe de altă parte, elevii din clasele pregătitoare până la clasa a XI-a termină anul școlar abia pe 20 iunie 2025, ceea ce înseamnă că mai au cursuri de finalizat, care trebuie recuperate intr un mod sau altul.
Legat de recuperarea, dar profesorii vine în majoritate la școală în perioada examenelor. Fie în comisie fie supraveghetori fie evaluatori. Cu cine vor recupera orele? Cum ,,gândește ,, ministra aceasta recuperare?
Ar trebui sa nu se mai lungească atât de mult cu săptămânile de carte. Oricum elevii încep sa nu mai vina la școală încă de laiînceputul lunii iunie!
Mi se pare o prostie lungirea anului școlar, oricum elevii sunt plictisiți de învățământ nu-i mai interesează examenele* pe marea majoritate am văzut în anii trecuți care a fost eficienta inclusiv și profesorii sunt sătui de aceste schimbări..cate guverne au fost cati ministri ai învățământului toți au făcut cate o gafă așa că lăsați anul cum a fost odată 15 IUNIE sfârșirea anului de învățământ și 15 septembrie începerea anului de învățământ..!
Cea mai mare greșeală a guvernului în goană după voturi pentru Ciolacu , profesorilor trebuie să le taie din salarii la cât muncesc și ce prostime produc.!!