Scandal la început de an şcolar. Părinții sunt obligați să semneze un contract educațional, iar cei care vor refuza, ar putea să fie amendaţi cu sume între 1.000 si 5.000 de lei sau ar putea face muncă în folosul comunităţii.
În plus, părintele, conform contractului, va trebui să fie de acord cu servicii de consiliere pentru copil, în cazul în care acesta are nevoie.
Ce prevede contractul educaţional
În privința hainelor purtate de elevi la școală, intervine o problemă legată de posibilitățile reale ale părinților din mediile defavorizate de a le asigura aceste ținute „decente” copiilor lor.
Părinții mai trebuie să-și asume și înlocuirea sau plata contravalorii oricărui bun stricat de elev. Obiectele de mobilier, aparatura din laboratoare sau chiar sălile de clasă nu sunt asigurate, părinții vor fi obligați să scoată sume uriașe din buzunar dacă sunt produse stricăciuni.
Prin amenințarea cu o eventuală răspundere pentru bunuri cu valori foarte mari, s-ar putea ajunge și la un abandon școlar fără precedent, în mediile defavorizate, unde profesorii și directorii de școli încă se roagă de părinții copiilor să-i lase să învețe.
Un avocat susţine, potrivit realitatea.net, că acest contract este nul, având în vedere că „tratatele de drept spun clar că la încheierea unui act juridic…contractul educațional este un act juridic… CONSIMȚĂMÂNTUL părților trebuie să fie liber exprimat și neviciat prin niciuna dintre formele viciului de consimțământ”.
Dispar dascălii din sala de clasă!
Se deschide prima prima clasă în care inteligența artificială (AI) va prelua rolul profesorilor umani. Deocamdată, se întâmplă în Marea Britanie, la o şcoală privată din Londra. Experimentul se va face pe 20 de elevi.
Copiii vor învăța folosind o combinație de platforme AI pe calculatoare și căști de realitate virtuală. Costul anual este de aproximativ 27.000 de lire sterline per elev.
Sistemul AI este proiectat să ofere o experiență de învățare personalizată. Analizează punctele forte și slabe ale fiecărui elev, adaptându-și planurile de lecții în consecință. Subiectele mai dificile sunt abordate imediat, în timp ce cele stăpânite sunt programate pentru revizuire la sfârșitul trimestrului.
Si cu wc-ul in fundul curtii ce facem?
Munca in folosul comunitatii este stabilita doar de catre instanta de judecata. Cnf.art.42 (1) din Constitutie, munca fortata este interzisa.
educatia trebuie si acasa de parinti , masura f buna dar cam tarzie
”Se deschide prima prima clasă în care inteligența artificială (AI) va prelua rolul profesorilor umani. ”’
Asta da solutie. Ramane decat robotul in clasa sa ”predea”.