AcasăSOCIALElevii care primesc burse sociale. Ce venituri trebuie să aibă o familie...

Elevii care primesc burse sociale. Ce venituri trebuie să aibă o familie ca să se încadreze la ajutorul de la stat

Românii rămân fără meseriaşi! Şcoala profesională, o "specie" pe cale de dispariţie

În anul școlar 2024-2025, elevii vor primi bursele de merit, reziliență și tehnologice, în cuantumul minim stabilit de legea educației, doar în lunile martie și mai.

Calendarul anului școlar care a început la 1 septembrie prevede cel puțin o zi de vacanță în restul lunilor, care afectează suma calculată pe formula din metodologie.

Cine primeşte bursă socială

Venitul net lunar nu trebuie să depășească suma de 1182 lei pe membru de familie, lunar, dat fiind faptul că salariul minim brut pe economie este 3700 de lei, iar salariul net de aproximativ 2363 lei, conform rtv.net.

Cuantumul bursei sociale pentru noul an școlar este de 300 lei pe lună. Stimulentul financiar se acordă, din 9 septembrie, elevilor proveniți din familii cu venit mediu net lunar pe membru de familie, supus impozitării, din perioada 01.09.2023 – 31.08.2024, mai mic de 50% din salariul minim net pe economie.

Se schimbă structura anului şcolar

Elevii ar putea merge la școală și sâmbăta, pentru recuperarea orelor pierdute. Ministrul Educației, Ligia Deca, anunță schimbări la început de an școlar.

Astfel, copiii şi părinţii primesc veşti proaste, pentru că o astfel de situaţia i-ar „bloca” în weekend.

Motivul este recuperarea orele pierdute în perioada Bacalaureatului 2025. Examenul este programat să înceapă pe 10 iunie 2025, cu probele scrise.

Pe de altă parte, elevii din clasele pregătitoare până la clasa a XI-a termină anul școlar abia pe 20 iunie 2025, ceea ce înseamnă că mai au cursuri de finalizat, care trebuie recuperate intr un mod sau altul.

„Există școli aglomerate, iar soluțiile în acele cazuri pot fi regândirea orarului, da, adică se poate trece, dacă nu sunt deja în schimburi, se poate merge după-amiază, se poate merge pe recuperare. Da, în anumite sâmbete, chiar înainte, știind că urmează [probele/perioada examenelor – n. red.]”, a spus Ligia Deca, ministrul Educației.

Ligia Deca a anunțat și că structura anului școlar ar putea fi modificată de Ministerul Educației în așa fel încât programele Săptămâna „Școala altfel” și „Săptămâna Verde” să se organizeze și după 30 mai, data limită impusă în ordinul de ministru 3.694 cu structura anului școlar 2024-2025.

author avatar
Andrei Ștefan
3.542 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger