Realitatea vieții la curte se dovedește mai grea decât se așteptau pentru românii care, în pandemie, au fugit de la bloc la casă. Astfel, tot mai multe persoane aleg să se întoarcă la apartamente.
După ce au experimentat viața la curte, familia analizează avantajele și dezavantajele unui apartament, indiferent că acesta se află într-un bloc vechi sau nou.
Avantajele vieţii la bloc
Apartamentele vechi oferă avantajul unor locații centrale și acces facil la școli, magazine și alte facilități. Totuși, renovarea acestora este extrem de costisitoare, conform rtv.net.
Marea problemă pentru oamenii care vin la viaţa de la oraş o constituie preţul apartamentelor.
Apartamentele noi vin cu finisaje moderne și mai puține prbleme tehnice, dar sunt situate, de cele mai multe ori, la periferie, unde locuitorii se pot confrunta cu probleme precum: trafic intens, trotuare insuficiente și șantiere nefinalizate. Prețurile pentru astfel de apartamente se situează între 140.000 și 200.000 euro, incluzând TVA, parcare și boxă.
Amenda drastică pe care o pot primi locatarii
O nouă lege aduce amenzi drastice pentru locatarii care încalcă regulile de convieţuire în scara blocului.
Astfel, fumatul pe holurile blocurilor, în lifturi sau în orice alte zone comune este acum strict interzis și poate atrage amenzi semnificative.
Românii care fumează în spațiile comune ale blocurilor, riscă să fie amendați cu 500 lei. În cazul companiilor, fumatul în spațiile deținute în bloc atrage după sine sancțiuni financiare semnificative, care pot ajunge până la 15.000 de lei pentru prima încălcare.
Altfel, chiar şi gătitul cu ușa deschisă la bloc poate atrage sancţiuni. Dacă un locatar gătește cu ușa deschisă și face miros pe scara blocului, riscă să fie amendat.