„Golden Gate de România”, inaugurat în urmă cu 11 luni, a stat mai mult în reparaţii decât a fost funcţional 100 la sută.
A fost reasfaltat de trei ori pe anumite porțiuni, au fost înșurubate sute de piulițe de la parapetele podului și s-a intervenit cu lucrări pentru că podul se tasa la urcarea dinspre Brăila.
Şoferii se plâng de calitatea asfaltului
Când lucrurile păreau că intră în normal, s-a dovedit că nu e așa. Șoferii au filmat și postat pe rețelele sociale, zilele acestea, faptul că asfaltul s-a stricat din nou, pe exact aceeași porțiune care a mai fost reparată.
Oamenii spun că este o bătaie de joc din partea constructorului, că face treabă de mântuială și că folosește materiale de proastă calitate.
Conform digi24, podul a costat peste 500 de milioane de euro, bani europeni.
Podul de la Brăila, un şantier continuu
Şi în urmă cu o lună podul de la Brăila părea un şantier fără sfârşit. Parcă problemele de infrastructură nu se mai termină odată!
Muncitorii lucrează la reasfaltarea sensului de mers dinspre Tulcea spre Brăila. Și nu e prima dată când este refăcută aceeași porțiune, după inaugurarea din iulie anul trecut.
Șoferii care obișnuiesc să folosească podul de la Brăila sunt șocați de faptul că trec printr-un permanent șantier. Chiar dacă a fost inaugurat și dat în folosință acum zece luni, podul pare mereu în lucru.
Au fost făcute decopertările, muncitorii acum le reasfaltează, se lucrează de aproximativ 2 zile şi va mai dura până când se va termina operaţiunea. Apar tot timpul astfel de crăpături şi denivelări din cauza traficului foarte greu.
Asfaltul nu face „priza” cu suprafata metalica a tablierului, mai ales ca aceasta a fost acoperita cu o pelicula hidroizolatoare.
Camioanele care au greutate mare pe punte, exercita forte de intindere a straturilor de asfalt la urcare in panta, care cumulate duc la „valurirea” asfaltului.
O alegere mai buna ar fi fost probabil, folosirea pentru tablier a unor table profilate (nu lise), care sa determine o „priza” mai buna a covorului asfaltic si aplicarea pe tabla tablierului a unei vopseli antiderapante (antiskid).
Lasand la o parte problema adezivitatii, care este si ea determinanta, dar asfaltul folosit la un pod metalic suspendat trebuie sa fie de o plasticitate speciala, lucru pe care nu-l reusesc carpacii care vor carpi podul cat el va exista.
Sau se va schimba sitemul, deci guvernul, deci scapam de prostii din conducere, se intorc cei capabili si abia ei vor drege situatia podului.
Pana atunci doar lacrimi si injuraturi, carpacii nu’s in stare sa faca altceva decat carpeli.
Tinichea a fost de la inceput. Si nu a costat 500, ci 700 de milioane cu tot cu adaugirile la pret, ca la calitate si la facilitati nu sa adaugat nimic, eventual s-a mai taiat. Si nu raspunde nimeni pentru toata furaciunea asta, pentru ca asa e in Romania, paradisul hotilor.
O fi ceva bun in aștia 35 de ani?
De ce nu puneți macar poza cu podul de Brăila?
Daca se intampla asa ceva pe timpul lui Ceaska….
Carcotasi ! S_a umplut tara de carcotasi !!!! Podul era necesar , s_a facut , este foarte bun !
Autorul știrii pare că le știe pe toate și nimic Se pare că autorul este doar un jai ce se crede rechin in jurnalism..
pentru mine, nu.
la mare trec pe langa pod spre harsova pentru ca drumul pe la macin e prost
pod prost fara drumuri bune
sa mai vorbim de giurgeni vadu oii care deja a implinit 50 ani ?
Intrebatii pe politicieni de ce au grăbit deschiderea podului
Ce firma a turnat asfaltul si cine a supervizat ( statul roman)?
Se lasa partea de pod sau intrarea pe pod?
Alo domnii de la National sunteți cumva în slujba celor care au avut trecerile bac, Galați și Brăila? De ce spuneți că Podul de peste Dunăre este o tinichea? Când au vrut sa l facă chinezii ați sărit de cur in sus, nu se poate sa l construiască comuniștii chinezi? Uite l au făcut italienii și niponii. Acum ce sula mea mai aveți? De când l au făcut numai goange aruncați. Eu sunt din Galați și îl văd zilnic, este o bijuterie a constructorilor, lăsați mâncătorii de căcat care au avut bacuri de trecere, asta este pierderile ptr.ei sunt de sute de milioane. La Galați mai este un bac, din patru, la fel și la Brăila. Informați lumea corect, lăsați mâncatul de 💩 că vi se apleacă. Fiți ziariști corecți, nu lefegii.
Andrei Stefan, ești cumva ruda cu Viorel Stefan, unul di pierzătorii trecerilor bac de la Galați! Rusinica, frățioare! Cred că nici nu ai văzut această bijuterie, care unește Moldova de Dobrogea.
Trebuia contractata si asfaltarea cu japonezii.
Imaginea nu e podul de la Brăila,rușine pentru imaginea mincinoasa