Cauta

Legea pe care asociațiile de proprietari o încalcă pe bandă rulantă. Atenţie la actele ce vi se solicită!

blocuri

Legea le interzice asociaţiilor de proprietari să vă solicite copii ale unor documente personale pentru a vă înscrie în cartea de imobil.

În cazul în care vi s-a cerut să depuneți aceste documente de la asociația de proprietari în format original sau copie, aveți dreptul să faceți o reclamație pentru a le recupera.

Regulamentul GDPR, foarte strict

Regulamentul european privind protecția datelor (GDPR) se aplică și asociațiilor de proprietari. Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) a verificat astfel de asociații, deoarece acestea nu trebuie să solicite copii ale documentelor locatarilor pentru înscrierea în cartea de imobil.

Conform ANSPDCP, înscrierea în cartea de imobil se face pe baza actului de identitate, iar pentru copiii sub 14 ani, pe baza certificatului de naștere, scrie rtv.net.

Autoritatea precizează că nu pot fi cerute fotocopii ale actelor de identitate, certificatelor de stare civilă sau titlurilor de proprietate. Acestea pot fi doar verificate vizual pentru conformitate.

Blocurile cu risc seismic, condamnate la dispariție

Ministerul Dezvoltării vrea să modifice criteriile de eligibilitate pentru includerea locuințelor în programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic, reducând drastic șansele de intrare la finanțare a acestora.

Astfel, se vor califica doar blocurile care, după efectuarea lucrărilor de consolidare, pot fi încadrate din clasa I de risc seismic, în clasa III sau din clasa II, în clasa IV, pentru restul mergându-se pe varianta demolării.

Ritmul extrem de anevoios în care se desfășoară lucrările de consolidare la blocurile și clădirile cu risc seismic se va reduce și mai mult.

În fapt, în strategiile din sectorul locuințelor s-a vorbit deja despre demolarea locuințelor care nu mai pot fi consolidate sau ale căror costuri sunt excesiv de mari.

Modificările dintr-un proiect de ordonanță emis de Ministerul Dezvoltării exclud din programul național blocurile ale căror lucrări nu permit scăderea clasei de risc seismic de la I la III și de la II la IV, ceea ce înseamnă că mai rămâne un procent infim de locuințe care ar putea beneficia de finanțare.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • Ceartă după împăcare? Criza fentanilului strică relațiile dintre China și SUA
  • Piesa „Marioneta”, pe scena de la București. Macron trage sforile, Bolojan și Nicușor dansează
  • ”Performanță” catastrofală a României. Inflația, de peste două ori mai mare decât în UE
  • Viitorul domeniului digital: o lume bifurcată în două sfere de influență
  • Ancelotti, în misiune braziliană: a pus mâna pe telefon și l-a sunat pe Neymar
  • Misterul cutremurător al blackout-ului spaniol. Tocmai se închiseseră două hidrocentrale mari
  • Scatofagii
  • Istvan Kovacs, arbitru de lux: câștigă într-un sezon cât președintele țării în trei ani
  • Trei lecții din războiul comercial SUA-China
  • Exit mobile version