Un tânăr a trecut recent printr-o experiență neplăcută, descoperind că cineva i-a accesat contul de Bolt Food și a efectuat comenzi în valoare de câteva sute de lei.
Victima a explicat că totul a început cu un mesaj pe WhatsApp.
Cum a fost înşelat tânărul
Tânărul și-a împărtășit povestea pe Reddit, cerând sfaturi utilizatorilor.
„Azi dimineață m-am trezit cu un mesaj pe Whatsapp de la Bolt cu un cod de logare în aplicație. Evident l-am ignorat și mi-am văzut de zi. În 30 de minute am primit o notificare de la Auchan Cotroceni (thumbs up) că a mea comandă e pregătită de livrare. Intru să văd ce se întâmplă, 19 pachete de Sobranie Blue Collection către o adresa din Rahova.
Intru imediat în asistență, încerc să anulez comanda, nu se poate, fac tichet că mi-a fost spart contul, și aproape în același timp făptașul face și el tichet cu titlul «vreau să-mi închid contul». Practic eram amândoi logați pe cont fără nicio posibilitate de a-l da afară, de ce? Simplu”, și-a început el postarea.
El i-a rugat pe ceilalți internauți să-i dea sfaturi cum și-ar putea securiza conturile pe viitor.
„Du-te la adresa de livrare, bate la ușă și întreabă-l la o cafea și țigară cum a reușit să facă toată treaba asta. Dar du tu cafeaua!”, i-a scris cineva.
„Cel mai probabil adresa este fake, adică stă în fața ușii cuiva și preia comanda. Nu e atât de prost un hacker să dea propria adresa”, l-a contrazis altul.
Hackerii, o nouă metodă prin care să-i înşele pe români
Poliția Română a atras atenţia cu privire la apariția unor pagini web falsificate care pretind a oferi asistență juridică, pentru recuperarea fondurilor pierdute în urma fraudelor cu investiții.
Practic, pe rețelele de socializare au apărut pagini care promit recuperarea rapidă a sumelor de bani pierdute în urma unor înșelăciuni cu modul de operare investment scam.
Poliția recomandă cetățenilor să verifice cu atenție legitimitatea oricărei oferte de recuperare a banilor.
„Aceste inițiative sunt, în realitate, false și concepute pentru a profita de persoanele deja vulnerabile, victime care anterior au suferit pierderi financiare prin transferuri către platforme, pe care le considerau legitime, pentru a efectua investiții pe bursa de valori sau pe piața criptomonedelor.
Aceste pagini se prezintă ca fiind oficiale, iar autorii își maschează activitățile printr-un limbaj convingător, susținând că au experiență în recuperarea fondurilor și că sunt afiliați unor organizații guvernamentale, Interpol, Poliția Română sau autorități ale Uniunii Europene.
Mai mult, aceștia solicită completarea unui formular aparent inofensiv, promițând returnarea sumelor de bani furate prin intermediul modului de operare investment scam, dar, de fapt, prin aceste informații, urmăresc să obțină acces la datele personale și financiare ale victimelor, precum și veniturile acestora”, potrivit Poliției, citată de stiripesurse.ro.
Bolt Food livreaza tigari in loc de mancare mai nou???