Organismele de reglementare au permis unui start-up local, din Marea Britanie, să producă carne de pui din celule cultivate în laborator.
Această carne artificială va fi destinată animalelor de companie.
Carne cultivată în laborator
Carnea cultivată în laborator a făcut vâlvă în ultimii cinci ani cu promisiunea că va diminua impactul asupra mediului provocat de carnea produsă în mod conventional. Acest tip de produs este creat în urma unui proces prin care se folosesc celule animale pentru a crea ţesut muscular asemănător cu carnea provenită de la animale sacrificate.
Chiar dacă America şi Singapore au permis vânzarea de carne de pui cultivată în laborator către oameni, cantităţile vândute până acum au fost minimale.
Bacterii găsite în carnea naturală
Veşti proaste pentru clienţii de la nivel mondial care cumpără carne de pui din supermarket. Unul din 15 pui vânduți în supermarketuri este contaminat cu o bacterie mortală.
Un studiu a relevat că bacteria respectivă este cea mai frecventă cauză a intoxicațiilor alimentare.
Bacteria nu mai răspunde la antibiotice
Inspectorii sanitari mai trag un semnal de alarmă! Au apărut mutații, iar bacteria nu mai răspunde la antibiotice, lucru ce poate duce la decese în rândul oamenilor.
Unul din 15 pui proaspeți din supermarketuri este „puternic contaminat” cu o bacterie cu potențial letal. Campylobacter se numește bacteria care reprezintă cea mai frecventă cauză a intoxicațiilor alimentare la nivel mondial.
Campylobacter este cea mai frecventă sursă de intoxicații alimentare. Aceasta provoacă de obicei diaree, greață și vărsături care se ameliorează în mod natural în decurs de o săptămână.
În cazuri severe, poate pune în pericol viața grupurilor vulnerabile, inclusiv a copiilor mici, a persoanelor în vârstă și a celor imunodeprimați.