AcasăSOCIALSe schimbă structura anului şcolar: elevii vor merge la cursuri şi sâmbăta....

Se schimbă structura anului şcolar: elevii vor merge la cursuri şi sâmbăta. Motivul pentru care vor învăţa şi în weekend

copii

Elevii ar putea merge la școală și sâmbăta, pentru recuperarea orelor pierdute. Ministrul Educației, Ligia Deca, anunță schimbări la început de an școlar.

Astfel, copiii şi părinţii primesc veşti proaste, pentru că o astfel de situaţia i-ar „bloca” în weekend.

Recuperarea orele pierdute

Motivul este recuperarea orele pierdute în perioada Bacalaureatului 2025. Examenul este programat să înceapă pe 10 iunie 2025, cu probele scrise.

Pe de altă parte, elevii din clasele pregătitoare până la clasa a XI-a termină anul școlar abia pe 20 iunie 2025, ceea ce înseamnă că mai au cursuri de finalizat, care trebuie recuperate intr un mod sau altul.

„Există școli aglomerate, iar soluțiile în acele cazuri pot fi regândirea orarului, da, adică se poate trece, dacă nu sunt deja în schimburi, se poate merge după-amiază, se poate merge pe recuperare. Da, în anumite sâmbete, chiar înainte, știind că urmează [probele/perioada examenelor – n. red.]”, a spus Ligia Deca, ministrul Educației.

Ligia Deca a anunțat și că structura anului școlar ar putea fi modificată de Ministerul Educației în așa fel încât programele Săptămâna „Școala altfel” și „Săptămâna Verde” să se organizeze și după 30 mai, data limită impusă în ordinul de ministru 3.694 cu structura anului școlar 2024-2025.

Contractul educaţional între părinţi şi şcoală

Scandal la început de an şcolar. Părinții sunt obligați să semneze un contract educațional, iar cei care vor refuza, ar putea să fie amendaţi cu sume între 1.000 si 5.000 de lei sau ar putea face muncă în folosul comunităţii.

În privința hainelor purtate de elevi la școală, intervine o problemă legată de posibilitățile reale ale părinților din mediile defavorizate de a le asigura aceste ținute „decente” copiilor lor.

Părinții mai trebuie să-și asume și înlocuirea sau plata contravalorii oricărui bun stricat de elev. Obiectele de mobilier, aparatura din laboratoare sau chiar sălile de clasă nu sunt asigurate, părinții vor fi obligați să scoată sume uriașe din buzunar dacă sunt produse stricăciuni.

Prin amenințarea cu o eventuală răspundere pentru bunuri cu valori foarte mari, s-ar putea ajunge și la un abandon școlar fără precedent, în mediile defavorizate, unde profesorii și directorii de școli încă se roagă de părinții copiilor să-i lase să învețe.

Un avocat susţine, potrivit realitatea.net, că acest contract este nul, având în vedere că „tratatele de drept spun clar că la încheierea unui act juridic…contractul educațional este un act juridic… CONSIMȚĂMÂNTUL părților trebuie să fie liber exprimat și neviciat prin niciuna dintre formele viciului de consimțământ”.

author avatar
Andrei Ștefan
239.611 afisari

73 COMENTARII

  1. E o porcărie cu recuperarea orelor, fie sâmbătă, fie prin mărirea nr.de ore/zi. Aceste ore să se recupereze in cele 2 săptămâni fantomă „Astfel”și „Verde”. Dacă cineva din minister ar avea cap, așa s-ar face. Copilul meu a trebuit să meargă câte 3 zile în excursie in fiecare vacanță ( bani, bani) și restul zilelor aiurea – pot zice nimic.

    • De acord! Toate sunt pe cheltuiala părinților. Ca să nu mai zic că la Constanța ne au recomandat sa cumpărăm auxiliarede la cadrele didactice și ne au cerut cu 20 lei în plus față de cât erau pe internet. O mie unu de edituri, când ar fi trebuit sa existe manuale la fel pt toți, cum era înainte. Plus ca se face risipă. De cât sa l duc sâmbătă la școală, mai bine îl scot din sistem și plec afară pana termina școala.

    • „Contractual educațional” este un abuz cu complicitatea autorităților statului român, cu unicul scop de a strecura printre alte „bălării”, a unor articole prin care se slăbește autoritatea părintească, statul acaparând drepturile copiilor.
      În această vară, 2024, s-a semnat în secret, un acord între Ministerul Învățământului și Ministerul Sănătății, prin care, angajații din sănătate, să aibă dreptul de a face diferite operațiuni medicale, inclusiv vaccinuri, copiilor, FĂRĂ ACORDUL PĂRINȚILOR !!!!!
      SĂ ÎNCERCAȚI DOAR SĂ VĂ APROPIAȚI DE COPIII MEI !!!!!!!!!!
      16.09.2024

  2. Și anul acesta ne-am susuprapus cu examenele,competente,admitere.De la examen la ore cu copiii.Unii online alții fizic.
    Dacă un om prestează munca în avans și nu mai apuca sa fie plătit,cui ii rămân banii?
    Parca munca din weekend era renumerata diferit .Dar nu în invatamant.Aici se dau puncte care pentru unii nu se materializează în nimic

  3. Culmea toate aceste reguli sunt pentru,părinte copil,dar pentru profesori care cer doar bani pentru meditații este permis În acele săptămâni verzi,albastre,altfel sa facă activități școlare recuperarea orelor nu toate aceste ieșiri pe bani părinților. DIin păcate Ministerul Învățământului este pe dinafară cu problemele reale din școli.

    • Ați citit Biblia că sa vedeți dacă e sau nu sâmbăta zi de lucru data de Dumnezeu???

    • Dacă vei citi Biblia cu atenție vei vedea că tocmai sâmbăta e ziua de odihnă lăsată de Dumnezeu, în niciun caz pt lucru. Sâmbăta e ziua a șaptea a săptămânii, de la creația lumii…

      • Exact, asta vroiam sa spun și eu..se pare ca satana se grăbește foarte tare,mult nu vă nai fi și persecuția împotriva creștinilor va începe..🙁

    • În Biblie scrie de sabat= sambata.Preotii au introdus duminica.Dumnezeu ce zice??!

  4. Sa meargă Ministru Educației la școală sâmbăta, Nu-i destul ca – i nebuniți de cap pe bieți copi cu sumedenie de materii inutile , sa mai meargă și sâmbăta la școală.

    • Elevii trebuie să se odihnească sambata și duminică este ziua lor libera să meargă femeia la lucru sâmbătă vai ce idei de 2 bani

  5. Părinții oricum sunt obligați să cumpere: draperii, scaune, tabla. Daca nu ar cumpara părinții sălile ar arata jalnic întrucât în fiecare an se spune că nu sunt fonduri. Așa încât, Dna Ministru sălile și școlile arata frumos tot datorită părinților care se implica. Școala nu e gratis!

  6. Din păcate SISTEMUL EDUCAȚIONAL este DEDICAT celor care-l DEȚIN la ora actuală (de la ministru în jos: minister, inspectorate, mare parte dintre cadrele didactice, administratori și slujbașii de rând: suplinitori, îngrijitori, oameni de servici) și NU ESTE DEDICAT EDUCAȚIEI COPIILOR ȘI TINERETULUI! Aceștia din urmă au fost transformați într-un PRETEXT (CAUZĂ, MOTIV ETC. ) necesar EXISTENȚEI SISTEMULUI !!! Acesta este ADEVĂRUL care doare cel mai TARE!!!

  7. Cum îndrăznește aceasta incompetenta sa vorbească de program la scoala in weekend?!

    Scoateți săptămânile minune și aveți timp ! Si scoase sa rămână!

  8. Madam „ministra”sa nu mai divagheze cu reuperarea orelor sambata sau cu alde contracte scolare
    Sa se duca de unde o venit si sa lase functia ca nu e de ea..Toti ineptii se perinda prin functia asta si copiii nostri au de suferit consecintele imbecilitatii lor 😡😡😡

    • Aveți dreptate mare dreptate să meargă femeia de unde a venit că doar doamnă nu i putem spune cu ce idei vine dute acasă femeie și odihnește 👎👎👎

  9. Doamna Ministru nu știe că un contract dacă nu este semnat nu este valabil?Iar cu amenda, poate ea nu știe că mai este instanță și in instanță se poate că ea să părăsească postul nefiind capabilă să-și exercite meseria și să poată da și daune+pușcărie.

  10. Mai trebuie un pic și ai omorâți pe copii,nu legea o fac niste tâmpiți susținuți de alți tâmpiți,nau ce recupera copii le încărcați programa de învățământ că nu cumva sa se bucure copii de copilăria lor.dupa ce fac o groaza de materii de merg copii cocoșați de greutatea ghiozdanelor,da cui ai pasă?la doamnaDeca cumva?teme le dau profesorii să aibă părinți ce sa gândi de parcă părinții nu au serviciu.practica și tot felul de lucrări se fac la școală că de-aia as plătiți de stat cadrele din învățământ nu sa le anpuiati cu tot felul de lucrări pe părinți.Nici într-o țară nu e ca la noi .

    • Temele se dau pentru aprofundarea materiei predate. Daca elevul nu deschide cartea/caietul acasă ,să citească ,să rezolve ,cee a făcut în clasa nu va rămâne cu nimic. Orice noțiune primită trebuie aprofundată că să rămână în memorie.
      Nu părinții trebuie să facă temele ci elevul. El ar trebui sa gândească. Daca ii obijnuim pe elevi să le facem temele, iar ei numai să le scrie pe caiet , atunci să nu ne mai mirăm că sunt analfabeți funcționali.

  11. Bacalaureatul, madam Ministra cu ani în urma se dădea după terminarea anului școlar, în vara. Eu asa îmi amintesc. Madam Ministra mai bine ar gândi, dacă are cu ce, la sistemul de învățământ, care se degradează pe an ce trece, astfel încât, lecțiile sa fie pe înțelesul copiilor. Cand pleacă de la școală sa aibe o idee ce au făcut la orele din ziua respectiva. Madam Ministra sa facă bine sa pregătească cadrele didactice prin cursuri pentru noutățile materiilor, și sa aibe grija, prin controale de la inspectoratele școlare județene, ca fiecare profesor sa isi facă datoria la clasa, la ore, de a preda cum trebuie, a verifica temele cu copiii, nu sa ii imbuibe cu teme atât de multe, încât la finalul zilei, copilul nu mai știe ce a făcut. Și sa mai lase meditațiile, pe motiv ca la ore nu au timp sa termine materia. Își fac timp, ca sunt plătiți sa își facă timp. Nu sunt capabili? Pleaca. Simplu. Iar materiile sa fie simple și concrete, în schimb sunt multe și prost concepute. Plus multe fără de interes, dar hai sa fie…. Cine o fi pus-o și pe asta la conducerea Ministerului….???
    În concluzie, școală este un dezastru, datorita incapabililor care fac legi, fără sa aibe habar de ce este în teren. Scaunul sa le fie cald, ce interes au ei de copii? Niciunul.

    • Sunt total de acord cu dv.Luați locul doamnei ministru și concluzionați atunci?

    • Aveți mare dreptate,copii pleacă de la școala fara sa le rămână ceva in cap,profesorii nu știu să predea sau multi dintre ei nici nu au pregătire,păcat de copii noștri!Materiile sunt foarte grele ptr vârsta lor și sunt multe lucruri greșite în cărți dar nu le vede nimeni!

    • Când ați terminat dumnevoastră școală, materia era mai putina, și mai ușoară? Nu cred. Acum examenele s-au bagatelizat. Incercati să vedeți cum erau subiectele la Limba și literatura română și matematică în anii 1990-2010. Acele subiecte ar fi considerate acum de nivel olimpic , nu de Bacalaureat. Acum subiectele sunt pe sistemul”mănăstire într-un picior ghici ciuperca ce e.” Și nici așa nu fac. Cred că dacă le-ar da să socotească 2+2 multi ar spune că fac fie 2 ,fie 3 sau alt răspuns în nici un caz răspunsul corect 4. De fapt multi dintre părinți nu știu ordinea operațiilor din clasa a Ii a ,dar sa mai vorbim de regulă semnelor ,radicali, etc.
      Părinți lăsați copii sa lucreze singuri. Să își pună mintea la contribuție și să fie atenți la ore. Pe ei îi interesează cum sa iese mai repede in pauza.

  12. De ce s-au stabilit examenele scrise, în timpul anului școlar? Același om nu poate fi în mai multe locuri, în același timp.

    • De ziua învățământului -liber indiferent în ce zi a săptămânii pică , de ziua învățătorului -liber , vacanțe -liber , 4-5 ore pe zi de lucru – pontat 8 ore , salarii de salarii , prime de toate felurile și ar mai fi multe de zis și vă împiedicați în bieții elevi să își recupereze orele . Sunteți jenantă doamna ! Ați făcut praf sistemul de învățământ .Renuntati și lăsați persoane competente să-l conducă !

      • Când ați terminat dumnevoastră școală, materia era mai putina, și mai ușoară? Nu cred. Acum examenele s-au bagatelizat. Incercati să vedeți cum erau subiectele la Limba și literatura română și matematică în anii 1990-2010. Acele subiecte ar fi considerate acum de nivel olimpic , nu de Bacalaureat. Acum subiectele sunt pe sistemul”mănăstire într-un picior ghici ciuperca ce e.” Și nici așa nu fac. Cred că dacă le-ar da să socotească 2+2 multi ar spune că fac fie 2 ,fie 3 sau alt răspuns în nici un caz răspunsul corect 4. De fapt multi dintre părinți nu știu ordinea operațiilor din clasa a Ii a ,dar sa mai vorbim de regulă semnelor ,radicali, etc.
        Părinți lăsați copii sa lucreze singuri. Să își pună mintea la contribuție și să fie atenți la ore. Pe ei îi interesează cum sa iese mai repede in pauza.

  13. doamna deca a distrus sistemul de învățământ.Atâtea schimbări neinspirate fac foarte mult rău copiilor.
    La o lună-două mai aduce o modificare programei.
    Nu o poate opri nimeni ?
    Copiii au nevoie de STABILITATE!!!!

    • Dn ministru poate ia în calcul și sfârșitul de an școlar sa fie cum era înainte 15 iunie ,ca au leșinat copii la 40 grade în clase, chiar nu observa nimeni

    • Ce recuperarea orelor ,după ce au intrat toate școlile ân renovare și se aduc copii din 3 comune la o școală e o mare nebuneala.!și mai vorbim și sânbâta cretini sa chinuie copii, pentru ziua lor liberă sa fie liberă, nu acceptăm pentru sânbâtâ,.

  14. Nu cred că sunt normali să mai născocească așa ceva și Sîmbăta zi de școală! Acesți copii sunt stresați de o programă foarte încărcată cu multe materii și învață lucruri pe care nu le folosesc în viață! Iar școala altfel și săptămâna verde chiar nu știu cine a mai născocit-o și pe asta !Și la grădiniță se face la grupă mică ! Știți ce pot face ??? Nimic cu cei mici mai ales în Aprilie e la noi nici afară nu poți ieșii cu ei că este frig!

  15. Dezbaterea și opinia publică merita apreciere. Legea menționează „gratuit și obligatoriu”, dar nu se tine de cuvânt la capitolul dotări și meditații, ore suplimentare de pregătire/integrare. De ce oare?! Organizarea contează enorm, nu doar conținuturile curriculare.
    In urma cu zece ani de zile, fenomenul încălzirii globale, greu reversibil, nu căpătase amploarea din prezent, așa că, in conformitate cu „legea naturii”, ne pliem pe organizarea examenelor, cred. Nu avem altfel încotro.

  16. Se schimba sinistra învățământului până atunci…după alegeri alții cu alte idei…

  17. Să pună hârtie igienică în băi și după să mărească zilele de școală!!

  18. Ce recuperarea orelor ,după ce au intrat toate școlile ân renovare și se aduc copii din 3 comune la o școală e o mare nebuneala.!și mai vorbim și sânbâta cretini sa chinuie copii, pentru ziua lor liberă sa fie liberă, nu acceptăm pentru sânbâtâ,

  19. Ce recuperarea orelor ,după ce au intrat toate școlile ân renovare și se aduc copii din 3 comune la o școală e o mare nebuneala.!și mai vorbim și sânbâta cretini sa chinuie copii, pentru ziua lor liberă sa fie liberă, nu acceptăm pentru sânbâtâ,.

  20. Sa se scoată sapatama altfel și verde, s-o plus acele zile libere care se dau în cursul anului. Ei sa facă școală nu atâtea libere. Și sa învețe din manuale nu auxiliare ,să dăm bani pe atâtea carti inutile.

  21. Dacă înțeleg bine… un elev promovează examenul de bacalaureat și apoi poate sa rămână corijent sau repetent?
    Mai …pe românește întâi iei permisul auto si după aceea termini școala de șoferi.

  22. Daca se fac ore sambata sa fie platite dublu, asa cum cere legea. Sa dna ministru sa vada si cum se lucreaza in weekend de angajatii scolilor ( paza scolilor) si care nu sunt platiti cum e legea. Dar nimeni nu verifica, inspectoratele nu isi fac treaba, de fapt nimeni nu vede sau cine trebuie sa vada nu vrea sa vada si nu face nimic.
    Sunt multe materii care nu trebuie sa fie in programa, copiii ar trebui sa isi aleaga ce le place si ce vor sa faca.
    Trebuie pus ministru un om care stie ce sa faca si care sa ii pese de copii. Doamna numai tampenii face.

  23. Cel mai slab ministru al educației din 1990 încoace.
    Sluga seamănă cu stăpânul peroadă.
    Numai inepții preluate direct din tâmpeniile #ue.
    Nimic bun pentru refacerea învățământului românesc.
    Doar Raluca Turcan ar mai fi făcut așa varză in educație.

  24. Madame Deca habar nu are de
    Winvatamat.Nu a fost niciodată cadru didactic.
    Nu semnați părinți nici un contract,este neconstitional.
    Constituția Romaniei spune ca avem învățământ gratuit.
    Madame Deca cel mai prost ministru din cei 34 de ani de democratie.Demisia.

  25. Madame Deca habar nu are de
    invatamat.Nu a fost niciodată cadru didactic.
    Nu semnați părinți nici un contract,este neconstitional.
    Constituția Romaniei spune ca avem învățământ gratuit.
    Madame Deca cel mai prost ministru din cei 34 de ani de democratie.Demisia.

    Nu

  26. Vai de mine .profesorii nu au chef de ore nici în cursul săptămânii să se mai plictisească și sâmbăta??

  27. De ce nu se publica mesajul?
    E pentru ministresa sa afle si ea pe ce lume e.
    Ce contract vrea? Nu are bani suficienti de aruncat in vant?

  28. Eu vreau sa știu , ce rol are limba latină în școală? O inepție mai mare nici ca poate exista, sa mai pui presiune pe săracii copii și cu tâmpenia asta care nu ajuta cu nimic, ba mai mult exista niște stupizi de profesori care chiar cred ca este mai importanta decât limba engleza. Treziti-o și pe adormita asta de ministră și poate reușește cineva cu cap sa facă și ceva util în sistemul de învățământ!

  29. Ideea nu e sa transformam scoala intr-o minipuscarie ci mai degraba aceeasi Ligia Deca sa gaseasca solutii la a alinia programa de invatamant si inclusiv pregatirea profesorilor la noile realitati. Poate ca materiile predate cu pasiune, care sa starneasca curiozitatea elevilor iar priva pe acestia din urma de timpul si impulsul de a mai distruge scoala.
    Daca s-ar face intradevar scoala la scoala, aceste masuri nu s-ar mai aduce in discutie ….

  30. De ce nu fac școală în săptămânile na verde săptămâna altfel și așa nu fac nimic in loc de practica sau activități efectiv stau degeaba și profesori iau bani pe degeaba

    De ce nu fac școală un săptămâna verde,altfel și așa nu fac nimic . In loc să facă practica sau activități efectiv stau că doar profesori stau pe bani și elevi învață nimic.
    rusine

  31. Stimați anonimi! Nu vi se pare că sunteți împotriva copiilor dumneavoastră? Liceul pedagogic este lângă blocul meu și văd ce fel de școală fac copiii. Imediat cum apare pauza ies din clasă, din curte și vin între blocuri, vin.pe scara mea, de nici nu pot ieși eu din bloc. Dar nu vin cu vreun caiet în mână, că să repete lecția pentru ora următoare, ci vin cu țigările aprinse. Unii nici nu mai merg la ore. Bani pentru țigări primesc de la școală că li se dau burse, chiar dacă au note sub 5. Acești copii sunt în viață analfabeți funcționali, se plâng angajatorii. Eu am început școala în 1945 eram săraci după război, mergeam până la crăciun cu picioarele goale. Toată lumea era săracă. Învățam și sâmbăta. Lecțiile mi le făceam pe câmp cu vaca la păscut iar la sfârșit de an eram premiant. Lăsați copiii să învețe carte, încurajați-i și o sa vă bucurați de ei.

  32. Stimați anonimi! Nu vi se pare că sunteți împotriva copiilor dumneavoastră? Liceul pedagogic este lângă blocul meu și văd ce fel de școală fac copiii. Imediat cum apare pauza ies din clasă, din curte și vin între blocuri, vin.pe scara mea, de nici nu pot ieși eu din bloc. Dar nu vin cu vreun caiet în mână, că să repete lecția pentru ora următoare, ci vin cu țigările aprinse. Unii nici nu mai merg la ore. Bani pentru țigări primesc de la școală că li se dau burse, chiar dacă au note sub 5. Acești copii sunt în viață analfabeți funcționali, se plâng angajatorii. Eu am început școala în 1945 eram săraci după război, mergeam până la crăciun cu picioarele goale. Toată lumea era săracă. Învățam și sâmbăta. Lecțiile mi le făceam pe câmp cu vaca la păscut iar la sfârșit de an eram premiant. Lăsați copiii să învețe carte, încurajați-i și o sa vă bucurați de ei. Vă rog lasati-,mă să trimit mesajul. Lasati-mi săgeata pentru trimitere.

  33. Nimic nu se practica asa cum ar trebui in tara noastra.
    Se spune ca învățământul in România este gratuit…Doamne Fereste!!!Am dat o caruta de bani de când a inceput scoala,de exemplu: bani pt auxiliare,10 la numar pentru clasa pregatitoare,bani pt boxe de calculator,,top de coli,markere tabla,etc si pe langa toate acestea platim after school si mancarea copiilor.
    Ce le ofera statul roman copiilor?Cum putem spune ca invatamantul in Romania este gratuit? Tot anul scolar, noi parintii ,scoatem bani grei din buzunar sa ne tinem copii in școlile de stat, nu private si pe langa toate acestea, vine dna Ministru sa ne spuna ca copii vor invata si sambata.
    Au distrus învățământul cu toate ideile lor nascocite noaptea si puse dimineața in practica sa turmenteze copii.
    Au facut module,ca semestrele nu mai erau bune,au facut saptamana verde,scoala altfel,toate nascocirile unor inculti care au zapacit copii.
    In Romania nu se mai face carte,nu se face educatie,nu are cine sa se ocupe.
    Profesorii nu-si mai dau interesul,fara meditatii nu faci nimic din copil.
    La ore nu se face mai nimic,totul se rezuma la meditatii.
    Invatamantul romanesc lasa mult de dorit!

  34. Este doar un scenariu al unui reporter, pentru a face senzatie! Ne intoxică cu presupuneri! Nu a spus nimeni ca se vor face cursuri sâmbăta.

  35. Asta e Romania Needucata si Dictatoriala a primului profesor cu 7 Case , facute din bani pe meditati .Daca covrigarul si escroculvde la Nasyria ajung la conducerea tarii vind tot si plec definitiv din tara .

  36. Total inacceptabil ! Cred că ministra educației dorește o întoarcere la comunism, deoarece doar pe timpul regimului criminal comunist elevii mergeau și sâmbăta la școală, deși toată planeta asta avea liber în weekend. Oricum legile ei imită foarte mult doctrina comunistă și tot ce a făcut a fost doar să se întoarcă împotriva elevilor, părinților și a societății în ansamblu ! Doar în Republica Socialistă Romanistan mai este posibilă o asemenea situație penibilă ! Nu își merită locul de ministru al educației! Ar trebui să își dea demisia din respect ! Oricum a distrus viețile unor elevi, iar din nefericire unii elevi au suferit din cauza toaletelor din curtea școlilor sau fie au fost striviți de pereții școlilor care prezentau riscuri seismice și nu aveau autorizație ! Penibil în secolul XXI !

  37. Doamna ministra, fa un tur in scolile din Romania!. Vezu inceconditii invata copiii. Hai in Cluj!. Sa vezi conditii de invatat in scoli. Daca nu sti, i-ti spun eu, in Cluj sunt 32 de scoli cu conditii mizere de invatat. In scoala unde invata fiica mea, este asa: usi lipsa, geamuri lipsa, toalete lipsa, necesiratile se fac in doya toalete publice sau ecologice de plastic . Unii elevi incata in podul scolii, unde nu au geamuri si usi. Cit de curind, acoperusul scolii v-a disparea, deoarece v-a fi luat jos fiind inlocuit cu altul. Vine iarna, deja in Cluj ploua, vor veni ninsorile!. Se invata cu schelele, macaralele incurtea scolii, se invata prontre boltari, rigips, lavabil, scule ale firmei de constructie care a luat lucrarea la scoala respectiva. Se invata in praf, zgomot, bubuituri si murdarie!. Prima data asigurati conditii unde sa invete copiii, si dupa aceea bagativa bocancii si veniti cu amenintari la adresa parintilor. Acel contract este un abuz la adresa elevilor si parintilor. Traim in anul 2024, nu pe vremea inchizitiei.

  38. O greșeală monumentală a doamnei ministru trebuie reparată de milioane de persoane, cadre didactice și copii, indirect și de către părinți. Iar cu orele făcute după-amiază, după examen, înseamnă cadre didactice suprasolicitate (dimineața la supraveghere, apoi ore de curs, ulterior și corectarea lucrărilor de bacalaureat), de unde erori de corectură și absolvenți cu rezultate greșite la examen. E un haos de când cu Deca șefă în minister.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger