Măcelarii cu experienţă ne explică de ce nu trebuie să cumpărăm anumite tipuri de carne din supermarket.
Produsele nu sunt mereu la cele mai înalte standarde de calitate sau siguranță alimentară.
Atenţie la prelucrarea cărnii!
Deoarece carnea tocată tinde să fie mai ieftină decât bucățile de calitate superioară și este folosită de obicei pentru preparate precum burgerii sau chiftelele se numără printre produsele din supermarketuri pe care măcelarii le evită.
„Produsele din carne tocată, în special carnea tocată de vită și de pui, sunt articole pe care aș evita să le cumpăr de la tejghelele măcelăriilor din magazinele alimentare. Cea mai mare parte a acestor produse provin din instalații mari de prelucrare a cărnii, unde riscul de contaminare este semnificativ mai mare”, explică măcelarul Luis Mata, preluat de stirileprotv.
Carnea de vită maturată este iubită de consumatorii de carne pentru textura sa fragedă și aroma sa robustă. Măcelarii artizanali folosesc procese de îmbătrânire de secole și, pe măsură ce acest produs devine tot mai popular și supermarketurile vor să-și facă loc pe această piață.
Dar, potrivit măcelarului Rich Silverman, supermarketurile nu au timpul, echipamentul sau configurația necesare pentru a-și învechi carnea într-un mod benefic.
Apare carnea cultivată în laborator
Carnea cultivată în laborator a făcut vâlvă în ultimii cinci ani cu promisiunea că va diminua impactul asupra mediului provocat de carnea produsă în mod conventional.
Acest tip de produs este creat în urma unui proces prin care se folosesc celule animale pentru a crea ţesut muscular asemănător cu carnea provenită de la animale sacrificate.
Chiar dacă America şi Singapore au permis vânzarea de carne de pui cultivată în laborator către oameni, cantităţile vândute până acum au fost minimale.
Acel om de argint bogat sustine cumva carnea artificiala? Daca vreti carne tocata sa o toace in fata voastra, din bucatile alese de voi.