Două românce au provocat un prejudiciu de 2,5 milioane de euro, în Austria, după ce au obţinut banii prin credite și contracte false.
Autoritățile au arestat mai mulți membri ai grupării.
O rețea cu 64 de membri
Rețeaua de infractori care le includea pe cele două românce, ar avea nu mai puțin de 64 de membri. Aceștia obțineau credite și finanțări pentru achiziția unor mașini sau a unor contracte de telefonie mobilă cu ajutorul unor acte de identitate false, potrivit realitatea.net.
Infractorii au produs prejudicii mai multor instituții bancare și unor companii de telecomunicații, iar poliția a făcut deja 19 percheziții in acest caz.
Printre cei reținuți se află și liderul rețelei, un bărbat de origine sârbă în vârstă de 39 de ani. Investigațiile sunt în plină desfășurare.
Avertisment de la ANAF
Mare atenție la ce mesaje primiți în această perioadă pe mail!
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) atenţionează, vineri, cu privire la o nouă campanie de e-mailuri false, transmise în numele instituţiei, prin care contribuabililor, persoane fizice, le este transmisă o așa-numită „Notă informativă”, fiind înştiinţaţi cu privire la o presupusă datorie.
„Contribuabililor, persoane fizice, le este transmisă o „Nota informativă” prin care sunt înștiințati cu privire la o presupusă datorie, pentru care este necesară plata pentru evitarea executării silite și a valorificării bunurilor.
Mesajele sunt transmise, de această dată, de la adresa de e-mail valorificare@anaf.pro. Atragem atenția că această adresă de e-mail NU aparține ANAF și nu trebuie să dați curs solicitărilor!”, a avertizat ANAF, vineri, 18 octombrie, prin intermediul unui comunicat.
Reprezentanţii instituţiei subliniază că ANAF nu informează contribuabilii despre creanţe prin e-mail, informaţiile privind situaţia fiscală proprie, somaţiile, alte înştiinţări fiind comunicate securizat fie prin SPV (Spațiul Privat Virtual), fie prin Poşta Română cu confirmare de primire.